De treinen in Leeuwarden staan drie weken stil
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Drie weken geen treinverkeer in Leeuwarden: uur extra reistijd

Het treinverkeer in Leeuwarden ligt vanaf maandag drie weken stil door geplande onderhoudswerkzaamheden. Tot en met 9 juli geldt op verschillende trajecten een aangepaste dienstregeling en worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Het gaat om trajecten tussen Leeuwarden en Harlingen, Leeuwarden en Stavoren en Leeuwarden en Akkrum. Vanaf Akkrum kunnen reizigers weer met de trein verder naar Zwolle.

Op het gedeelte tussen Leeuwarden en Hurdegaryp zijn ook werkzaamheden gepland. Daar ligt het treinverkeer van vandaag tot en met donderdag stil en op dinsdag 9 juli.

Minder storingen

Met de werkzaamheden wil ProRail het spoor toekomstbestendig maken, zegt een woordvoerder tegen Omrop Fryslân. Door een aantal sporen en wissels weg te halen, zou er minder onderhoud nodig zijn en moeten de routes minder gevoelig worden voor storingen. Daarnaast zal ProRail ook de watervoorziening verbeteren, zodat overtollig regenwater kan worden afgevoerd.

ProRail raadt reizigers aan om in de periode van de werkzaamheden de reisplanners te raadplegen. Op 10 juli zijn de werkzaamheden klaar en rijden alle treinen weer.

Advertentie via Ster.nl