Jeffrey Herlings in actie
NOS Sport

Herlings weer op podium, Van Drunen ziet voorsprong slinken in Italië

Jeffrey Herlings is in de MXGP voor de vijfde keer op rij op het podium geëindigd. Na zijn zege in Letland een week geleden - de eerste voor de Nederlandse motocrosser in ruim een jaar - moest hij nu Tim Gasjer voor laten gaan in de Grand Prix van Italië. In Letland waren de rollen nog omgedraaid.

De 29-jarige Herlings eindigde in de eerste manche in Maggiora als derde achter Gasjer en de Spaanse wereldkampioen Jorge Prado. Hij en Prado zaten rondenlang aan het achterwiel van Gasjer, maar de Sloveen gaf geen krimp en hield de leiding tot het einde vast.

Tweede manche naar Herlings

In de tweede manche ging de strijd tussen Gasjer en Herlings, aangezien Prado bij de start ten val kwam bij een crash met meerdere rijders en even later geblesseerd op moest geven.

Gasjer pakte opnieuw de koppositie. Dit keer lukte het Herlings wel om er voorbij te komen, waarna hij met ruime voorsprong (11 seconden) de manche op zijn naam schreef en tweede werd in de grand prix-klassering, voor de Zwitser Jeremy Seewer.

Voor Gasjer was het zijn tweede zege van het seizoen. Door het uitvallen van zijn Spaanse rivaal Prado vergrootte hij zijn voorsprong in de wereldtitelstrijd naar 34 punten. Herlings staat na tien van de twintig grands prix derde op 71 punten van Gasjer.

De andere Nederlanders Calvin Vlaanderen, Brians Bogers en Glenn Coldenhoff werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde in Maggiora.

De Wolf slechts zevende in MX2

In de MX2 verliep de door de Belg Sacha Coenen gewonnen grand prix voor Kay de Wolf tamelijk teleurstellend. Het jonge Nederlandse talent eindigde slechts als zevende, maar blijft aan de leiding in de strijd om de wereldtitel. Het verschil met nummer twee Simon Längenfelder (Duitsland) is nog 48 punten.

Van Drunen ziet voorsprong slinken

Bij de vrouwen blijft Lotte van Drunen koploper in de WMX, het wereldkampioenschap voor vrouwen, maar haar voorspong is wel geslonken. De eerste manche op zaterdag werd al na twee ronden gestaakt en daarna niet meer hervat, omdat door de zware regenval de omstandigheden te lastig waren geworden. Sommige rijdsters konden in de zware modder de steile hellingen niet bedwingen. Er werd geen uitslag opgemaakt.

De tweede manche op zondag werd een prooi voor de Nederlandse Lynn Valk, die daardoor de Grand Prix van Italië won, voor Kiara Fontanesi en Daniela Guilen. Van Drunen eindigde als zesde en heeft daardoor nog maar 3 punten voorsprong op Guilen met nog twee grands prix te gaan. De volgende voor de vrouwen is op 17 en 18 augustus in Arnhem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl