Jeffrey Herlings op het podium
NOS Sport

Herlings zegeviert na jaar weer in MXGP, met beetje hulp van Prado

Jeffrey Herlings heeft na een jaar zonder zege in de MXGP weer een grand prix op zijn naam geschreven. De 29-jarige Brabander deed dat in het Letse Kegums, de plek waar hij vorig seizoen voor het laatst won.

De Nederlander toonde de afgelopen weken al zijn oude vorm weer te benaderen. In Letland won hij de eerste manche, waarna een derde plaats in de afsluitende race genoeg was voor zijn eerste dagzege van dit seizoen.

Herlings boekt in Letland eerste dagzege van het seizoen in MXGP

Jorge Prado ging in de eerste manche onderuit en viel terug naar de zevende plaats. De Spanjaard liet het er niet bij zitten en reed in de tweede manche van start tot finish vooraan. Daarmee hielp hij Herlings door Tim Gajser achter zich te houden.

Herlings hield uiteindelijk één punt voorsprong op Gajser, die in beide manches tweede werd.

Tweevoudig wereldkampioen Herlings snakte al weken naar zijn eerste grote prijs van dit seizoen. Alsof het zo moest zijn, lukte het dan eindelijk in het Letse zand.

"Twee heel goede starts vandaag, ik reed alsof ik niets te verliezen had", zei Herlings na zijn 104de gewonnen grand prix. "Ik kon lang goed mee, maar inhalen was lastig. Na mijn 103de win ik nu ook mijn 104de hier, dat is mooi. Ik ben er heel blij mee."

Achterstand

Een week nadat hij twaalf maanden geleden in Letland had gewonnen (zijn vierde in acht GP's dat seizoen) sloeg in Duitsland het noodlot toe. Herlings kwam hard ten val in het Duitse Teutschenthal en brak een nekwervel, na een snelle rentree brak hij bij een volgende val ook nog een sleutelbeen.

Na een lange revalidatie begon Herlings dit seizoen met een achterstand op zijn concurrenten. Gajser neemt de leiding in het klassement over van Prado, Herlings staat nog altijd derde, op 68 punten van Gajser.

  • NOS
    Top acht MXGP Letland
  • NOS
    Top acht in het MXGP-klassement

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl