NOS Sport

Herlings derde in Duitse modder, winnaar Prado neemt leiding in klassement

Herlings derde in Duitse modder, winnaar Prado neemt leiding in klassement

Jorge Prado heeft de MXGP-race in Teutschenthal gewonnen. De regerend wereldkampioen uit Spanje vermaakte zich goed in de Duitse modder en zette beide manches naar zijn hand.

Met zijn negende grand prix-zege van het seizoen neemt Prado de leiding in het klassement over van Tim Gajser, die tweede werd.

Jeffrey Herlings werd derde. In de eerste manche moest hij van ver komen, maar de Nederlander reed na een flinke inhaalslag toch als tweede over de streep. In de tweede manche was de start van Herlings een stuk beter, maar moest hij Prado al snel laten gaan.

De Spanjaard had duidelijk geleerd van de eerste rit. Daarin schoot Glenn Coldenhoff vanuit een van de middelste hekjes uit de startblokken. Prado eiste vervolgens die route op en domineerde de tweede manche.

Herlings liep nog wel iets in op Prado, maar moest in de verdediging tegen de opstomende Gajser. De Sloveen sloeg in de twaalfde ronde toe en zette Herlings opzij in een bocht. Ook Gajser kon Prado wel bedreigen, maar niet inhalen.

Calvin Vlaanderen werd vierde, Coldenhoff reed naar de vijfde plaats.

Tim Gajser gaat binnendoor bij Jeffrey Herlings

Herlings klimt met zijn derde plaats in de achtste (van in totaal twintig) race naar de derde plaats in het klassement. Hij gaat langs de Fransman Romain Febvre, die geblesseerd uitviel in Teutschenthal.

De Wolf tweede in MX2

Kay de Wolf werd tweede in de MX2-klasse in Teutschenthal. De 19-jarige Limburger eindigde in beide manches als tweede achter Lucas Coenen. De Belg is in vorm: Coenen won al drie GP's op rij.

In het klassement behoudt De Wolf, die de eerste drie grote prijzen van dit seizoen won, nog wel zijn leiding.

In de WMX moest Lotte Van Drunen de zege laten aan thuisrijdster Larissa Papenmeier. De Duitse plakte er met het oog op de GP in Teutschenthal nog een seizoen aan vast en won tot haar grote vreugde voor eigen publiek.

Van Drunen behoudt wel haar leiding in het wereldkampioenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl