NOS Voetbal

Koeman geeft opstelling niet prijs: 'Zien jullie morgen wel, zijn er klaar voor'

Koeman heeft vertrouwen in wedstrijd tegen Polen: 'We zijn er klaar voor, dat voel je'

Bondscoach Ronald Koeman wil een dag voor de eerste EK-wedstrijd tegen Polen (zondag om 15.00 uur) zijn opstelling nog niet prijsgeven.

"Ik heb al aangegeven dat ik wat in mijn hoofd heb en dat ik wat nieuwe inzichten heb gekregen, maar jullie zien het morgen wel", liet hij in gesprek met de NOS weten.

Daarmee volgt hij het voorbeeld van Julian Nagelsmann niet. De Duitse bondscoach gaf een dag voor de wedstrijd van zijn ploeg tegen Schotland (5-1 overwinning) zijn opstelling prijs. "Dat is zijn goed recht, maar dat ga ik niet doen."

De verwachting is dat Koeman met dezelfde elf begint als tegen IJsland. Dus met Jerdy Schouten en Joey Veerman als controlerend blok op het middenveld en Memphis Depay in de spits, geflankeerd door Cody Gakpo en Xavi Simons.

De bondscoach had tijdens de persconferentie mooie woorden over voor laatstgenoemde. "Hij is één van de grootste talenten die we in Nederland hebben", loofde Koeman Simons, die tegen IJsland voor het eerst trefzeker was in het shirt van Oranje.

"De ontwikkeling van een jonge speler gaat met ups en downs, dat is zeker ook bij het nationale team zo. Ik heb er vertrouwen in dat hij een heel goed toernooi gaat spelen. Wij zijn superblij dat we zo'n speler in de selectie hebben. Hij is tenslotte ook de toekomst van het nationale team."

'Brobbey er normaal tegen Frankrijk weer bij'

Koeman beschikt met Oranje over een bijna geheel fitte selectie. "Het gaat goed met de groep. We zijn er klaar voor."

De bondscoach gaf wel aan dat Brian Brobbey er zeker niet bij is. "Hij heeft een lichte verrekking van de hamstring. Dan ben je vijf tot zeven dagen niet bruikbaar. Joshua Zirkzee zit wel op de bank, maar in principe zal ik hem niet brengen. Dat kan tegen Frankrijk eventueel wel. Dan zal Brobbey er normaal gesproken ook weer bijzijn."

Het gevoel bij Koeman voor de wedstrijd van Polen is goed. "We hebben goed kunnen trainen en we hebben vertrouwen uit de voorbereiding, dat is lekker. Het gaat alleen nu om het 'echie'. We zijn er klaar voor, dat voel je."

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl