In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Flinke files richting Duitsland door extra grenscontroles vanwege EK

Op verschillende wegen richting Duitsland hebben automobilisten al de hele dag te maken met flinke vertragingen. Dat komt doordat de Duitse politie identiteitscontroles houdt vanwege het EK voetbal.

Normaliter zijn er geen controles bij de grensovergang, omdat Nederland en Duitsland beide tot de Schengenzone behoren. Nu mag de Duitse politie dat toch doen om gewelddadige supporters te weren.

"Onze focus varieert van de dreiging van islamitisch terrorisme tot hooliganisme en cyberaanvallen", zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken daar vorige week over.

Anderhalf uur vertraging

Vooral de A12 is erg druk, laat een woordvoerder van de ANWB weten. Rond het middaguur stond daar dertien kilometer file. Omroep Gelderland schrijft dat de vertraging op het hoogtepunt twee uur was. Omstreeks 15.30 uur konden bestuurders rekenen op zo'n drie kwartier file.

Ook op de A1 bij Oldenzaal in Overijssel moet het verkeer rekening houden met vertraging, schrijft regionale omroep Oost.

Bij de grensovergangen van Venlo en Enschede gaat het verkeer langzamer dan anders. De komende uren zal de vertraging verder oplopen, zegt de woordvoerder. "De spits begint op vrijdagmiddag altijd wat eerder, dus we gaan zeker nog meer files zien."

De ANWB verwacht dat het verkeer in de loop van de avond weer rustiger wordt.

Vanavond begint het EK Voetbal met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland.

Flinke files richting Duitsland door EK vanwege extra grenscontroles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl