NOS Sport

Volleybalsters nagenoeg zeker van Olympische Spelen na cruciale 3-0 zege op Canada

Volleybalsters nagenoeg zeker van Olympische Spelen na cruciale 3-0 zege op Canada

De Nederlandse volleybalsters zijn bijna zeker van de Olympische Spelen na de 3-0 overwinning in het cruciale duel in de Nations League met Canada: 26-24, 25-16, 25-23. Het moet gek lopen, wil Nederland een olympisch ticket nog mislopen.

Nederland heeft zondag (04.30 uur Nederlandse tijd) in het Japanse Fukuoka tegen Zuid-Korea aan één set genoeg om het olympisch ticket definitief binnen te slepen, maar als Canada morgen één set inlevert tegen Frankrijk, is Oranje ook al zeker van de Spelen.

Marrit Jasper viert een punt tegen Canada

Hoewel plaatsing voor de Spelen dus nog niet definitief is, was de feestvreugde er na de zege op Canada niet minder om bij de Nederlandse vrouwen. Met betraande ogen keken de Canadese vrouwen toe.

Oranje maakte het hele duel een getergde indruk. Aanvallend waren de volleybalsters uitstekend op dreef en vaak was er een antwoord op de harde Canadese klappen.

De 3-0 overwinning was verdiend, want in de eerste en tweede set waren ze stukken sterker dan Canada. In set één kwamen ze vanaf een stand van 6-6 niet meer op achterstand. En de gehele tweede set stond Nederland voor.

De Nederlandse volleybalsters vieren een punt tegen Canada

Nederland verslapte iets aan het begin van de derde set en Canada mocht even hopen op setwinst, maar Nederland maakte mede dankzij enkele fraaie blocks knap een 11-16 achterstand ongedaan. Nederland had aan twee matchpoints genoeg om de zege binnen te slepen.

Zondag wordt nog een allerlaatste inspanning gevraagd, voordat Nederland met volle zekerheid kan zeggen dat het ticket voor de Olympische Spelen binnen is.

Volleybalsters op de Spelen

De Nederlandse vrouwen hebben drie keer eerder deelgenomen aan de Olympische Spelen. In 1992 waren ze voor het eerst aanwezig. In Barcelona werden ze zesde.

Vier jaar later eindigden de Oranje-vrouwen in Atlanta, waar de mannen goud veroverden, op de vijfde plaats. In 2016 werd de hoogste klassering op de Olympische Spelen behaald toen Nederland vierde werd in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl