Ali B staat de pers te woord bij de rechtbank
NOS Nieuws

Rechtszaak Ali B verlengd met een dag na nieuwe getuige, morgen verder

De zedenzaak tegen Ali B wordt met een dag verlengd en zal morgen verdergaan. Dan zal het Openbaar Ministerie met een strafeis komen.

De rapper en platenbaas staat terecht op verdenking van twee verkrachtingen en aanrandingen van drie vrouwen. Gisteren was de eerste zittingsdag in zijn zaak. Vandaag, op de tweede dag, zou de eis tegen de rapper bekend worden.

Zo reageerde Ali B op de verlenging van de rechtszaak:

Ali B is 'superopgelucht' dat de rechtszaak morgen doorgaat

Gisteren meldde zich echter een nieuwe getuige, waardoor de zitting van vandaag vertraging opliep. De getuige werd vanmiddag achter gesloten deuren gehoord. Daarna werd duidelijk dat niet alle partijen vandaag nog aan het woord konden komen.

Ali B wilde graag dat zowel het requisitoir, waarin de officier van justitie zijn visie op de zaak en het bewijs geeft, als het pleidooi van de verdediging op dezelfde dag plaatsvinden. Hij vindt dit belangrijk omdat hij bang is dat er anders vanavond eenzijdige berichtgeving plaatsvindt in de media.

De artiest reageerde meerdere keren gefrustreerd op de verlenging van het proces. Hij wil dat het proces zo snel mogelijk afgehandeld wordt. Dat zei ook zijn advocaat, die nog wel extra onderzoek had willen doen naar de nieuwe getuigenverklaring, maar omwille van zijn cliënt daar vanaf ziet.

"Ik ben moe", reageerde Ali B op het nieuws dat de zaak niet vandaag wordt afgerond:

Ali B gefrustreerd na vertraging rechtszaak: 'Ik ben moe'

De rechter riep alle partijen op morgen zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de zittingstijd. Het is niet zeker dat er daarna nog op korte termijn zittingsruimtes beschikbaar zijn, waarschuwde de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl