Ali B bij de rechtbank in Haarlem
NOS NieuwsAangepast

Zedenzaak tegen Ali B geschorst vanwege nieuwe getuige

In de zedenzaak tegen Ali B heeft zich gisteren bij het OM een nieuwe getuige gemeld. De rechtbank wil haar verhaal toevoegen aan het strafdossier en heeft de tweede zittingsdag daarom tijdelijk geschorst. De rechter wil de tijd gebruiken om de verklaring te bestuderen en de vrouw te spreken.

De getuige meldde zich gisteravond. De vrouw is door het OM meteen gehoord. Ze is zelf geen slachtoffer, maar zegt dat ze in 2018 in Heiloo een meisje heeft opgevangen dat haar vertelde dat ze seksueel was misbruikt. De vrouw zag het meisje huilend bij een busstation staan en gaf haar een lift op de fiets.

Ali B staat terecht op verdenking van twee verkrachtingen en aanrandingen bij drie vrouwen. Gisteren was de eerste zittingsdag in zijn zaak. Vandaag, op de tweede dag, zou de eis tegen de rapper bekend worden. De komst van de nieuwe getuige brengt daar mogelijk verandering in, zei de rechter.

Ali B reageerde daar in de zaal emotioneel op: "Ik ben moe", zei hij:

Ali B gefrustreerd na vertraging rechtszaak

De vrouw die de verklaring deed wordt vandaag om 13.00 uur achter gesloten deuren door de rechtbank gehoord. Daarna gaat de behandeling verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl