Deze week sloten de politiebureaus ook al voor een dag
NOS Nieuws

Politiebureaus gaan woensdag opnieuw een dag dicht

Komende woensdag zijn opnieuw alle politiebureaus gesloten. De politievakbonden voeren dan actie voor een betere en structurele regeling voor vroegpensioen, een nieuwe Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU).

De politiebonden willen een betere RVU-regeling vanwege de zwaarte van het werk. Ze zijn niet tevreden met de huidige regeling, die in 2025 afloopt.

Met die regeling kunnen agenten drie jaar eerder stoppen, maar vaak moeten ze hun inkomen dan met spaargeld aanvullen. Bovendien stopt op dat moment ook de pensioenopbouw, terwijl de laatste jaren juist zwaar meewegen.

De sluiting, op 19 juni, geldt voor alle politiebureaus waar publiek welkom is en duurt 24 uur. Mensen kunnen daardoor geen aangifte doen of documenten afgeven. Alarmnummer 112 en het informatienummer 0900-8844 blijven wel bereikbaar.

Geen bekeuringen

Politiemensen voeren al langere tijd actie voor een betere pensioenregeling. Met dat doel verzamelden ze zich al twee keer in Den Haag, eerst met een paar honderd agenten, de tweede keer met een paar duizend. Ook werd actie gevoerd door voor kleine overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Die actie loopt nog steeds.

Afgelopen dinsdag waren de politiebureaus voor het eerst een hele dag gesloten. De bonden zeggen actie te blijven voeren totdat er een "fatsoenlijke" en permanente regeling voor vervroegd uittreden komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl