De bewuste Boeing van Singapore Airlines op het vliegveld in Bangkok
NOS Nieuws

Flinke compensatie voor passagiers van turbulentievlucht Singapore Airlines

Singapore Airlines heeft passagiers die vorige maand aan boord gewond raakten compensatie aangeboden. Hun toestel kwam in zware turbulentie terecht, waardoor tientallen mensen op de intensive care terechtkwamen en één man overleed. De vliegtuigmaatschappij biedt passagiers nu compensaties aan, die oplopen tot tienduizenden dollars.

"Passagiers met lichte verwondingen door het incident hebben we 10.000 dollar compensatie aangeboden", meldt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring op Facebook. Degenen die serieuzere verwondingen opliepen, hebben een uitnodiging gekregen om een compensatieaanbod te komen bespreken "dat aan hun behoeften voldoet".

"Passagiers van wie medisch is vastgesteld dat ze ernstige verwondingen hebben opgelopen, langdurige medische zorg nodig hebben en financiële hulp aanvragen, krijgen een voorschot van 25.000 dollar aangeboden om in hun onmiddellijke behoeften te voorzien", is in de verklaring te lezen. Daarnaast zegt Singapore Airlines dat alle passagiers al 1000 dollar hebben gekregen "om hun onmiddellijke kosten te dekken bij vertrek uit Bangkok".

Gelanceerd

Het toestel van Singapore Airlines daalde binnen vijf seconden maar liefst 54 meter. Door die vrije val werden mensen die niet met een gordel vastzaten, gelanceerd uit hun stoel.

Het vliegtuig was onderweg van Londen naar Singapore en maakte na de turbulentie een noodlanding in Thailand. Er waren 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord.

Dit zijn beelden van aan boord destijds:

Dode en gewonden door turbulentie: 'Opeens stortte het vliegtuig neer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl