De bewuste Boeing van Singapore Airlines op het vliegveld in Bangkok
NOS Nieuws

Toestel Singapore Airlines daalde op turbulentievlucht 54 meter in 5 seconden

Het toestel van Singapore Airlines dat vorige week in zware turbulentie terechtkwam, daalde binnen vijf seconden maar liefst 54 meter.

Door die vrije val werden mensen die niet vastzaten met een gordel gelanceerd uit hun stoel, zo blijkt uit de eerste bevindingen van het onderzoek dat werd ingesteld na het incident.

Door de turbulentie overleed tijdens de vlucht een 73-jarige man, waarschijnlijk aan een hartaanval. Er liggen nog 26 mensen in het ziekenhuis.

Noodlanding

Het vliegtuig, dat met 211 passagiers en 18 bemanningsleden onderweg was van Londen naar Singapore, maakte na de turbulentie een noodlanding in Thailand.

Het onderzoek naar het voorval wordt uitgevoerd door onder meer het transportministerie van Singapore, de Amerikaanse onderzoeksraad NTSB en Boeing.

Feitenrelaas

Uit een eerste feitenrelaas op basis van onder meer de vluchtgegevens blijkt dat het vliegtuig boven het zuiden Myanmar, op ruim 11 kilometer hoogte, opeens in onrustige lucht terechtkwam.

Vervolgens werd het vliegtuig omhooggestuwd, mogelijk door een opwaartse luchtstroom, waarna het automatische stuursysteem het toestel weer stuurde naar de eerdere hoogte.

De piloten probeerden het vliegtuig tijdens de turbulentie op verschillende manieren te stabiliseren. Maar het kon de abrupte daling dus niet voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl