Het toestel van Qatar Airways kon veilig landen in Dublin
NOS Nieuws

Passagiers en crew gewond tijdens turbulentie vlucht Qatar Airways

Door turbulentie zijn in een vliegtuig van Qatar Airways twaalf mensen gewond geraakt. Het gaat volgens de luchtvaartmaatschappij om zes bemanningsleden en zes passagiers. Het toestel was vandaag onderweg vanaf Qatar naar Dublin.

De Boeing 787 Dreamliner kreeg boven Turkije last van turbulentie. Volgens de Ierse omroep RTE ontstond die tijdens de eet- en drinkservice en duurde het minder dan twintig seconden. Acht mensen zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Qatar Airways wil niet ingaan op de verwondingen van de passagiers en bemanningsleden, behalve dat het in alle gevallen gaat om lichte verwondingen. Het vliegtuig kon ondanks de turbulentie veilig en op tijd landen in Dublin. Daar stonden hulpdiensten klaar.

Qatar Airways laat weten een intern onderzoek te starten naar het incident.

Singapore Airlines

Afgelopen dinsdag kwam een persoon om het leven en raakten tientallen mensen gewond door hevige turbulentie in een toestel van Singapore Airlines. Dat vliegtuig was zo'n tien uur onderweg van Londen naar Singapore, toen het boven Myanmar plotseling te maken kreeg met zware turbulentie.

Daardoor moest het vliegtuig een noodlanding maken in de Thaise hoofdstad Bangkok. Naast de dode man, die zeer waarschijnlijk is overleden aan een hartaanval, moesten ook nog 58 mensen naar het ziekenhuis. Twintig van hen werden naar de intensive care gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl