Olaf Scholz spreekt de Bondsdag toe
NOS Nieuws

Scholz wil criminele Afghanen en Syriërs terugsturen na aanslag Mannheim

De Duitse bondskanselier Scholz wil Afghanen en Syriërs die in Duitsland zijn veroordeeld voor zware misdrijven, gaan uitzetten naar hun land van herkomst. In een toespraak in de Bondsdag kondigde hij verder aan dat het verheerlijken van terrorisme ook een reden is om iemand terug te sturen.

Volgens Scholz hebben zij de bescherming verspeeld die het veilige Duitsland hun biedt. "Voor zware criminelen en terreurdreiging is hier geen plaats", zei Scholz. "In zulke gevallen wegen de veiligheidsbelangen van Duitsland zwaarder dan de belangen van de dader."

Vorige week viel een Afghaanse Duitser met een mes mensen aan bij een anti-islambijeenkomst in Mannheim. Een 29-jarige politieagent die ingreep overleed later aan zijn verwondingen. Vier mensen raakten gewond.

In zijn speech sloeg Scholz ook een verzoenende toon aan, door te stellen dat de Duitsers nu niet in alle migranten criminelen moeten zien. Hij wees erop dat van de circa 80 miljoen Duitsers er 20 miljoen een migratieachtergrond hebben.

"Zij zijn onderdeel van onze samenleving. Wij laten ons niet uiteendrijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl