Mehdi Kordi
NOS Wielrennen

Bondscoach Kordi vertrekt na Olympische Spelen bij succesvolle baansprinters

Mehdi Kordi vertrekt na de Olympische Spelen als bondscoach van de Nederlandse baansprinters. De Brit was sinds 2019 werkzaam bij wielerbond KNWU.

In zijn eerste jaren bij de KNWU werkte Kordi als 'embedded scientist'. Na het vertrek van René Wolff in 2022 nam hij diens taken als bondscoach over. Kordi deelt het bondscoachschap met Nick Stöpler, die de duurrenners onder zijn hoede heeft.

Successen

Kordi was als bondscoach onder meer betrokken bij het WK-goud van de teamsprinters Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg. Bij de Olympische Spelen in Parijs zijn de Nederlandse sprinters deze zomer topfavoriet voor olympisch goud.

"We hebben uitstekende resultaten behaald met het team, waarin we capaciteiten en prestaties steeds verder hebben ontwikkeld", zegt Kordi en een verklaring van de KNWU.

"Het was een voorrecht om met deze getalenteerde renners te werken, hen te zien groeien en samen het beste uit elk kampioenschap te halen. Ik koester de vriendschappen die door de jaren heen zijn opgebouwd, maar het is tijd om afscheid te nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl