De deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein
NOS Nieuws

Wekdienst 5/6: NOS-debat Europese verkiezingen • Auto-eigenaren mogen deels ingestorte garage in

Goedemorgen! Europese lijsttrekkers van de negen grootste partijen gaan een dag voor de Europese verkiezingen bij de NOS met elkaar in debat over thema's als oorlog in Europa, migratie en landbouw. En eigenaren van auto's die nog in de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan, mogen hun spullen ophalen.

Eerst het weer: de dag begint met regen en motregen in het zuidoosten. Daarna is het overal droog, soms met flinke zonnige perioden. Het wordt zo'n 14 tot 18 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Europese lijsttrekkers van de negen grootste partijen gaan in NOS Europa Kiest: het Debat met elkaar in debat over thema's als oorlog in Europa, migratie en landbouw. Het debat, dat onder leiding van staat van Simone Weimans en Winfried Baijens, is vanaf 20.30 uur live te volgen via NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl. Morgen kan er gestemd worden voor het Europees Parlement.
  • KLM organiseert de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Daarbij zijn ook activistische aandeelhouders aanwezig. Zij zijn van plan om kritische vragen te stellen aan de luchtvaartmaatschappij over het klimaatbeleid.
  • Eigenaren van auto's in de deels ingestorte parkeergarage van het ziekenhuis in Nieuwegein kunnen vanaf deze ochtend onder begeleiding hun spullen ophalen. Ze worden in kleine groepen de parkeergarage binnengelaten.
  • Bondscoach Ronald Koeman geeft een persconferentie, een dag voordat Oranje de eerste van twee oefenwedstrijden speelt richting het EK. Het Nederlands elftal speelt morgen in de Kuip tegen Canada. De persconferentie is live te volgen op NOS.nl.

Dit is er vannacht gebeurd:

Slovenië gaat de Palestijnse staat erkennen. Het parlement stemde na een lange sessie vóór. De centrumrechtse oppositie boycotte de stemming, waardoor er geen tegenstemmen waren. Premier Golob zei na de stemming op X dat de erkenning van Palestina als soeverein en onafhankelijk land hoop geeft aan Palestijnen in Gaza en op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Slovenië wordt het 147e land dat de Palestijnse staat erkent. West-Europese landen als Duitsland, Frankrijk en ook Nederland doen dat niet. Ook de VS, Canada en Australië erkennen Palestina niet.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Door het recordwarme en extreem natte voorjaar is de basis voor een muggenrijke zomer gelegd. De insecten hebben ideale broedplekken in bijvoorbeeld bloempotten, emmers, dakgoten, gieters en regentonnen met een laag water erin. De muggenplaag is hoogstwaarschijnlijk niet te voorkomen, maar in onderstaande video toch een paar tips om het aantal muggen in de directe omgeving enigszins te beperken:

Er lijkt een muggenplaag op komst, wat kunnen we nog doen?

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl