Politieonderzoek in Lelystad na de vondst van het lichaam
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Twee verdachten vast voor dood 18-jarige vrouw in Lelystad

De politie heeft twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de dood van een 18-jarige vrouw uit Joure. De verdachten zijn 22 en 24 jaar en komen uit Joure en Leeuwarden. Ze werden gisteren aangehouden in Joure.

Het lichaam van de vrouw werd op 28 mei door een voorbijganger gevonden in het water langs de Knardijk in Lelystad, meldt Omroep Flevoland. Uit politieonderzoek bleek dat ze door een misdrijf om het leven was gekomen.

Dagen niet gezien

Het slachtoffer was voor het laatst gezien op 22 mei in Joure. De politie onderzoekt nog wat er in de dagen voor haar dood is gebeurd.

"Waarom de Friese verdachten en het slachtoffer in Lelystad waren, is een vraag die wij ook nog hebben. Daar zit een fors aantal kilometers tussen. Daarom willen we weten hoe de laatste dagen van het slachtoffer eruitzagen. We weten nog niet hoe ze daar terecht is gekomen", zegt een politiewoordvoerder tegen Omrop Fryslân.

Volgens de regionale omroep gaan er met name in de woonplaats van het slachtoffer geruchten dat de vrouw slachtoffer is geworden van eerwraak. "We kennen de verhalen", zegt de politiewoordvoerder. "Die bereiken ons op meerdere manieren. We nemen het mee in het onderzoek." De politie bevestigt niet dat de verdachten familieleden van het slachtoffer zijn.

De twee zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Advertentie via Ster.nl