NOS Nieuws

Wekdienst 3/6: Drukte op A12 • Gesprekken over samenstelling kabinet

Goedemorgen! Weggebruikers moeten op de A12 tussen Den Haag en Utrecht voorbereid zijn op lange files door werkzaamheden. En in Wenen buigt het Internationaal Atoomenergieagentschap zich over het atoomprogramma van Iran, waarover veel zorgen zijn door de spanningen tussen dat land en Israël.

Eerst het weer: Veel bewolking, soms motregen en later op de dag misschien nog wat zon; het wordt 16 tot 18 graden.

Weer 3.6

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Weggebruikers op de A12 moeten tussen Den Haag en Utrecht rekening houden met grote drukte. Rijkswaterstaat is begonnen aan groot onderhoud dat de hele maand gaat duren. Tussen Nieuwerbrug en De Meern gaan twee rijstroken dicht.
  • Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) praat deze week in Wenen over het Iraanse atoomprogramma. Daarover zijn grote zorgen vanwege de aanvallen over en weer tussen Israël en Iran. Iran dreigt het beleid om geen kernwapens te bouwen los te laten als zijn veiligheid niet is gegarandeerd.
  • In Den Haag praat formateur Van Zwol met de leiders van de vier coalitiepartijen en beoogd premier Schoof over de samenstelling van het nieuwe kabinet. De partijen hebben afgesproken om niets over deze gesprekken te zeggen.

Dit is er vannacht gebeurd:

Claudia Sheinbaum wordt de nieuwe president van Mexico. Volgens exitpolls heeft zij de verkiezingen gewonnen met 58 procent van de stemmen, tegen 29 procent voor oppositiekandidaat Gálvez.

Klimaatwetenschapper Sheinbaum was burgemeester van Mexico-Stad en wil het beleid voortzetten van haar voorganger López Obrador. Ze wil onder meer dat natuurlijke hulpbronnen zo veel mogelijk in publieke handen blijven. Haar belangrijkste uitdaging is de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het is voor het eerst dat Mexico een vrouwelijke president krijgt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Breda was de laatste dagen in de ban van NAC-gekte. Er was nog wel één klus te klaren: promoveren naar de eredivisie. En na een spannende wedstrijd tegen Excelsior is dat gelukt.

De fans hadden het niet meer van de zenuwen en de ontlading was groot:

Breda in extase na nagelbijtend aftellen: NAC promoveert

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl