Nederlandse volleybalsters winnen overtuigend van Frankrijk in de Nations League
NOS Sport

Overtuigende zege volleybalsters op Frankrijk, strijd om olympisch ticket gaat verder

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League een vlotte zege op Frankrijk geboekt. In het Chinese Macau was de formatie van coach Felix Koslowski duidelijk de sterkste: 3-0 (25-17, 25-10, 25-21).

Tot halverwege de openingsset was het nog stuivertje wisselen, maar met tien punten op rij (van 14-14 ging het naar 24-14) deelde Oranje een dreun uit. Die galmde in set twee nog na bij Frankrijk, dat daarin binnen de kortste keren op een onoverbrugbare achterstand werd gezet.

Oranje kon in het derde bedrijf minder snel afstand nemen, maar stond vanaf 11-11 altijd aan de goede kant van de score. Jolien Knollema was met veertien punten het best op dreef.

Jacht

Frankrijk was de laatste tegenstander van deze serie van vier wedstrijden. Vanaf 12 juni komen de laatste vier wedstrijden in de Nations League aan bod. In het Japanse Fukuoka treft Nederland dan achtereenvolgens Europees en wereldkampioen Servië, de Verenigde Staten, concurrent Canada en Zuid-Korea.

De wedstrijd tegen Canada kan de sleutelwedstrijd worden in de strijd om een olympisch ticket. Nederland en Canada zijn in duel om de felbegeerde laatste olympische tickets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl