De Nederlandse volleybalvrouwen vieren een punt
NOS Sport

Volleybalsters boeken in jacht op olympisch ticket zege op Dominicaansen

De Nederlandse volleybalsters hebben het Nations League-duel met de Dominicaanse Republiek met 3-1 gewonnen, een belangrijke zege met het oog op de olympische missie. Oranje, bij de hand genomen door uitblinkster Nova Marring, was in het Chinese Macau met 25-17, 23-25, 25-21 en 25-17 te sterk.

Oranje sloeg in de eerste set al snel een gaatje, maar zag de al voor Parijs geplaatste Dominicaansen toch weer langszij komen. Nadat op 11-12 een lange rally met hard werken was gewonnen, begon het te lopen bij Nederland. Verdedigend klopte het allemaal behoorlijk en aanvallend was vooral Elles Dambrink goed op dreef.

Die vliegende start bleek geen garantie voor een dito vervolg. Nederland stond het toe dat de Dominicaanse Republiek met zes punten op rij naar 2-7 demarreerde. Omdat winst was geboden en liefst zonder setverlies, rechtten de vrouwen van coach Felix Koslowski de rug.

En met succes: dankzij een paar aces en kill blocks was de inhaalrace bij 20-20 voltooid, waarna Marring ook de 21-20 liet aantekenen. Het momentum leek bij Oranje te liggen, maar toch kwam de Dominicaanse Republiek als eerste op setpunt en die werd prompt benut.

Concentratie bij Jolien Knollema

Een tegenvaller, maar geen domper die Nederland uit het evenwicht bracht. Het team verspeelde in de derde set een klein voorsprongetje, maar nam vervolgens, geholpen door een goed lopende service, opnieuw afstand. En deze keer liet het team zich niet meer verrassen. Na een lange rally vol Nederlands aanvalsgeweld sloeg Celeste Plak het beslissende punt binnen.

Daarmee was het verzet gebroken bij de Dominicaansen, die de wedstrijd waren ingegaan als nummer tien van de wereld, maar die positie door de nederlaag verspeelden aan Nederland. Maar daarmee is het pleit nog lang niet beslecht voor Nederland, dat nog een zwaar programma wacht, waaronder een confrontatie met directe concurrent Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl