NOS Wielrennen

Ruim 50 dagen voor Olympische Spelen pakt BMX'er Laura Smulders zilver op EK

Ruim 50 dagen voor Olympische Spelen pakt BMX'er Laura Smulders zilver op EK

BMX'er Laura Smulders heeft 54 dagen voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs zilver gewonnen op de EK. In het Italiaanse Verona finishte de 30-jarige Nederlandse achter de Zwitserse Zoé Claessens, die voor de derde keer Europees kampioen werd.

Meervoudig Europees en wereldkampioen Smulders was een van de favorieten voor de Europese titel en de bijbehorende blauwwitte trui, maar hoewel ze na een goede start in de finale direct in het wiel dook van Claessens was inhalen van de Zwitserse te veel gevraagd.

De andere Nederlandse in de finale, Judy Baauw, eindigde als voorlaatste. Landgenote Indy Scheepers was eerder op de zaterdagavond al uitgeschakeld in de halve finales.

Laura Smulders

Bij de mannen was de Nederlandse inbreng beperkt. Ynze Oegema strandde in de halve finales. De Fransman Arthur Pilard veroverde bij de mannen de Europese titel.

Onder anderen de Nederlander Niek Kimmann was net als enkele andere grote BMX'ers niet aanwezig op de EK, omdat zij al in voorbereiding zijn op de Spelen van Parijs.

BMX-selectie Olympische Spelen

Waar voor veel deelnemers aan de EK deelname op de Olympische Spelen nog onzeker is, weten de Nederlandse BMX'ers al wel waar ze aan toe zijn. Bondscoach Martijn Jaspers selecteerde Laura en Merel Smulders om te rijden in Parijs. Net als Manon Veenstra.

Bij de mannen komen voor Nederland Niek Kimmann en Jaymio Brink op de Spelen in actie.

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen zei eerder dat hij grote kansen ziet voor de BMX'ers. "Net zoals op de weg en de baan hebben we bij het BMX serieuze medaillekansen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl