NOS Sport

Verstappen na zesde plaats in Monaco: 'Weekend met weinig emoties'

 • Joost Smedema

  redacteur Formule 1 in Monaco

 • Joost Smedema

  redacteur Formule 1 in Monaco

Ogenschijnlijk gelaten heeft Max Verstappen genoegen genomen met zijn zesde plaats bij de Grand Prix van Monaco. Het jonge talent had zich opgevreten, de drievoudig wereldkampioen weet dat één beroerd weekeinde hem niet de wereldtitel kost.

"Het is een weekeinde zonder al te veel emoties. Een paar jaar geleden hadden we nog geen auto waarmee je een kampioenschap kon winnen en ik loop nu een paar jaar langer mee. Dat zal er ook mee te maken hebben."

Kalm ondergaat Verstappen het zeldzame weekeinde waarin de ereplaatsen onhaalbaar blijken. "Want we kennen onze beperkingen en hebben het podium dit weekeinde niet verdiend. Eigenlijk was het vrij saai."

Max Verstappen in actie

In de RB20 kan Verstappen de rood/witte kerbstones niet aanvallen zoals Ferrari, dat de race won met Charles Leclerc, en McLaren. Hij wist het al voor de eerste trainingssessie, maar hij koesterde hoop dat het verschil mee zou vallen. Dat deed het niet.

Zijn auto is goed op vlakke circuits waar de snelheid hoog blijft, maar te stijf voor een baan met langzame bochten vol hobbels die hij moet ontwijken om snelheid te kunnen houden. Tel daar de ontwikkeling die Ferrari en McLaren hebben doorgemaakt bij op, en Verstappen eindigt, voor zijn doen, ver buiten het podium.

Ruimte voor verbetering

"Het is een heel slecht weekeinde. Het enige positieve is dat we onze zwaktes kennen. Als we die ook maar een beetje kunnen verbeteren, kunnen we veel tijd winnen. Er is ruimte voor verbetering. Als we dat voor elkaar krijgen, komt onze auto weer tot leven."

Vorig jaar wist Red Bull maar 1 van de 23 races niet te winnen, in het even krappe en hobbelige Singapore. Dit jaar staat de teller al op drie 'nederlagen' na acht races.

Bekijk hier de nieuwe WK-standen:

 • NOS
  De nieuwe WK-stand
 • NOS
  De WK-stand bij de constructeurs

"Het zit dichter bij elkaar", zegt Verstappen over de opmars van Ferrari en McLaren. "Sommige auto's zijn beter op stratencircuits, anderen beter op circuits met snelle bochten. Het zal dit jaar wat meer heen en weer gaan."

"Elk circuit waarin we veel over de kerbs gaan, ligt ons niet. Op de stratencircuits wordt het lastig."

Wat dat betekent voor de race in Canada over twee weken, weet Verstappen niet. Circuit Gilles Villeneuve houdt het midden tussen een permanent en een stratencircuit met zowel snelle als langzame bochten. "Er ligt nieuw asfalt, we moeten het gaan ontdekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl