De erehaag voor Kroos voorafgaand aan het duel
NOS Voetbal

Groots afscheid in tranen voor Kroos bij laatste competitieduel voor Real Madrid

Na tien jaar, 464 duels en meer dan twintig hoofdprijzen heeft Toni Kroos zijn laatste competitiewedstrijd voor Real Madrid gespeeld. In het thuisduel met Real Betis kreeg de Duitser zaterdagavond een groots afscheid van het publiek dat hij jarenlang verwende met zijn ragfijne passes en voorzetten.

Al voor de wedstrijd was duidelijk dat het duel in het teken van de middenvelder zou staan: Kroos kwam het veld van het iconische Santiago Bernabéu op door een erehaag van teamgenoten, die allemaal een shirt met zijn naam achterop droegen.

Vanaf de tribunes voltrok zich een vergelijkbaar eerbetoon: de supporters scandeerden zijn naam en toonden een groot spandoek met Kroos' beeltenis erop.

Tranen

De wedstrijd zelf had vervolgens weinig om handen en eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Geheel in stijl wist Kroos, die voor de gelegenheid de aanvoerdersband om kreeg, 107 van zijn 110 passes succesvol af te ronden.

Vlak voor tijd kreeg Kroos van trainer Carlo Ancelotti een publiekswissel. Bij het knuffelen van zijn teamgenoten hield hij het nog droog, maar toen hij zijn huilende kinderen langs de zijlijn in zijn armen sloot, kon de doorgaans stoïcijnse Duitser zijn tranen zelf ook niet meer bedwingen.

Kroos met zijn zoontje

De tranen zullen overigens snel moeten worden gedroogd. Volgende week zaterdag speelt Kroos met Real Madrid de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Hij kan de cup met de grote oren voor de vijfde keer met Real winnen, en voor de zesde keer in totaal.

Na de finale gaat Kroos met de Duitse nationale ploeg naar het Europees Kampioenschap, zijn laatste kunstje in het profvoetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl