Granit Xhaka, achtervolgd door Jeremie Frimpong, viert zijn treffer
NOS Voetbal

Leverkusen wint volgende finale wel en pakt Duitse dubbel

Na het kampioenfeest van half april kreeg Bayer Leverkusen afgelopen woensdag een bittere pil te slikken in de finale van Europa League, maar die is een paar dagen later alweer weggespoeld met de verovering van de Duitse beker. In de eindstrijd om de DFB Pokal werd FC Kaiserslautern met 1-0 verslagen.

Het enige doelpunt in het Olympisch Stadion in Berlijn kwam na een dik kwartier van de voet van Granit Xhaka. De Zwitserse ploeggenoot van Jeremie Frimpong, die ook in de basis stond, nam een afvallende bal vol op z'n slof en zag de pegel van grote afstand in het vijandelijke doel inslaan.

Leverkusen-coach Xabi Alonso met de beker

Het was na 1993 voor de tweede keer dat Leverkusen de Duitse beker binnensleepte. Het schaarde zich bovendien in het rijtje clubs dat de Duitse dubbel bij elkaar voetbalde. Bayern München (dertien keer), Borussia Dortmund, Schalke 04, FC Köln en Werder Bremen gingen Leverkusen voor.

Rood deert Leverkusen niet

FC Kaiserslautern, de nummer dertien van de Tweede Bundesliga, was nog sterk uit de startblokken gekomen met een actie van Daniel Hanslik die al na vier minuten doelman Lukas Hradecky aan het werk zette.

Kort daarop liet Florian Wirtz zien waarom hij is uitgeroepen tot speler van het jaar in de Bundesliga. De 21-jarige middenvelder van Leverkusen slingerde om twee tegenstanders en dwong vervolgens doelman Julian Krahl tot een redding.

Florian Wirtz passeert Ben Zolinski

Na de 1-0 kwam Kaiserslauters er amper meer aan te pas, maar het mocht hoop putten uit de tweede gele kaart die Leverkusen-verdediger Odilon Kossounou kort voor rust voorgehouden kreeg. De zondaar was na drie minuten ook al met een prent bestraft. Tobias Raschl profiteerde bijna meteen van de nieuwe situatie, maar schoot naast.

Eén nederlaag

Verder slaagde de risicoloos spelende underdog ook met een man meer op het veld amper een vuist te maken, al wist voormalig Sparta-speler Ragnar Ache als invaller nog wel een enkele keer gevaar te stichten.

De beste kansen bleven toch voor de mannen van succescoach Xabi Alonso, die het seizoen uiteindelijk afsluiten met slechts één nederlaag in het hele seizoen: de 0-3 van woensdag tegen Atalanta. De overige 52 wedstrijden leverden op z'n minst een remise op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl