In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Celstraf voor afperser die zich voordeed als minderjarig meisje

Een man uit Almere moet acht maanden de cel in omdat hij een andere man heeft afgeperst. Hij deed zich online voor als minderjarig meisje en dwong de man daarna duizenden euro's te betalen.

De 40-jarige man deed zich in oktober vorig jaar online voor als 14-jarig meisje. Nadat hij een naaktfoto van de andere man had ontvangen, schold hij hem uit voor "vieze, oude pedo" en dreigde zijn kinderen erbij te betrekken.

De man uit Almere dwong de man die de foto had gestuurd om een excuusfilmpje naar het vermeende minderjarige meisje te sturen. Ook moest de man 12.500 euro afstaan, schrijft Omroep Flevoland. Toen hij nog eens 17.500 euro moest betalen, stapte hij naar de politie.

Nepaccounts

Op de telefoon van de aangehouden afperser vond de politie nog meer nepaccounts. Ook had hij vier telefoonnummers en adressen onder de naam 'pedo' in zijn contacten opgeslagen. De dader moet het slachtoffer een schadevergoeding van 13.000 euro betalen.

Het slachtoffer van de afpersing wordt niet vervolgd voor het sturen van een naaktfoto naar een vermeend minderjarige. De politie vond bij hem geen verder bewijs voor het bezit van kinderporno of eventuele seksuele handelingen met minderjarigen.

Advertentie via Ster.nl