NOS Nieuws

Taakstraf voor jongens die man met seksdate in de val lokten voor geld

Twee jongens die in mei vorig jaar een man afpersten voor geld, krijgen daar ieder een taakstraf van honderd uur voor. De jongens, nu 18 en 20 jaar oud, deden zich op een dating-app voor als een 16-jarige jongen. Ze spraken af met het slachtoffer voor een 'seksafspraak', en eisten vervolgens geld van hem om dat stil te houden.

Toen het slachtoffer aankwam op de afgesproken locatie in het Nollebos in Vlissingen, kwamen de verdachten onherkenbaar uit een bosje tevoorschijn. Ze pakten de telefoon van de man af en wilden dat hij 2500 euro pinde.

Een week later zou hij nog eens 2000 euro moeten pinnen om zijn telefoon terug te krijgen. Deed het slachtoffer dit niet, dan zouden de verdachten openbaar maken dat hij een (seks)afspraak had gemaakt met een minderjarige, en mogelijk een pedofiel was.

'Snel geld verdienen'

Ze waarschuwden hem ook dat hij de politie niet mocht inschakelen, schrijft Omroep Zeeland. Het slachtoffer, wiens leeftijd niet bekend is gemaakt, deed dat toch. Hij gaat vrijuit, want seks met een 16-jarige is niet strafbaar. De jongens werden diezelfde dag nog aangehouden.

Tijdens de zitting twee weken geleden verklaarde de oudste van de twee dat pedohunten ten tijde van de afpersing 'een ding' was op social media. Dat is het uitlokken van mogelijke kindermisbruikers door je op internet voor te doen als minderjarige. Maar het motief van de actie was snel geld verdienen, verklaarde hij toen.

Naast de taakstraf moeten beide jongemannen het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van ruim achthonderd euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl