NOS Sport

Djokovic wint op 37ste verjaardag en wacht nu op Griekspoor in Genève

Novak Djokovic heeft bij zijn eerste deelname aan het kleine ATP-toernooi in het Zwitserse Genève zijn eerste wedstrijd gewonnen. Op zijn 37ste verjaardag versloeg hij de Duitser Yannick Hanfmann met 6-3, 6-3.

In de kwartfinales speelt de Servische nummer één van de wereld mogelijk tegen Tallon Griekspoor. Diens partij tegen de Canadees Denis Shapovalov werd bij een 6-7 (7), 3-3 achterstand gestaakt vanwege de regen.

Djokovic had een wildcard aangevraagd voor het Zwitserse graveltoernooi om nog wat extra ritme op te doen in aanloop naar Roland Garros, dat zondag begint. De Serviër heeft nog geen toernooi gewonnen in 2024.

Na afloop van zijn eerste wedstrijd in Genève kreeg Djokovic een grote taart uitgereikt voor zijn verjaardag. Hij nam zelf een klein hapje en begon de rest uit te delen.

Dubbele fout Griekspoor

Griekspoor kwam na Djokovic de baan op. In de gelijkopgaande eerste set verspeelde hij op 7-6 in de tiebreak een setpoint, voordat hij bij 7-8 met een dubbele fout de set inleverde. In de tweede set repareerde hij een 0-3 achterstand. Vervolgens moest de wedstrijd gestaakt worden vanwege de regen.

Donderdag maakt Griekspoor zijn duel af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl