NOS Sport

Basketbalsters Grasshoppers één zege verwijderd van prolongatie landstitel

De basketbalsters van Sportiff Grasshoppers hebben nog maar één zege nodig om zich opnieuw kampioen van Nederland te mogen noemen. De club uit Katwijk was woensdagavond voor eigen publiek met 84-55 te sterk voor TopKip Lions uit Landsmeer.

Aangezien Grasshoppers zaterdag de eerste wedstrijd thuis al met 66-60 had gewonnen, heeft de regerend landskampioen een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-five serie om de landstitel. De derde en mogelijk al beslissende wedstrijd staat zaterdag om 19.30 uur in Landsmeer op het programma.

Grasshoppers had bij de rust (41-29) al aardig gat geslagen en liep aan het einde van het derde kwart van 52-39 uit naar 64-39. Het matig schietende Lions (35 procent), dat 18 keer balverlies leed over de hele wedstrijd, had geen antwoord.

Dienst uitmaken

De finale om het landskampioenschap gaat tussen de twee clubs die dit seizoen de dienst uitmaken in het Nederlandse vrouwenbasketbal. In de strijd om de Basketball Cup, de bekerfinale bij de vrouwen, stonden Grasshoppers en Lions twee maanden geleden ook al tegenover elkaar. Grasshoppers won toen met 70-64.

In het reguliere seizoen eindigden de twee clubs met afstand als eerste en tweede. In de vier onderlinge competitieduels was de ploeg uit Katwijk drie keer de bovenliggende partij.

Grasshoppers, tot 2017 nooit kampioen van Nederland, won de landstitel de afgelopen zes seizoenen drie keer, met de aantekening dat in het seizoen 2019/2020 als gevolg van de coronapandemie geen kampioen werd gekroond. De laatste landstitel van Lions, al zes maal eerder kampioen van Nederland, dateert van 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl