Basketbalsters Grasshoppers pakken ten koste van Den Helder derde landstitel

De basketbalsters van Sportiff Grasshoppers zijn voor de derde keer in de clubhistorie kampioen van Nederland geworden. Na twee eerdere zeges in de best-of-five-serie om de landstitel tegen Den Helder Suns werd in Katwijk ook de derde wedstrijd gewonnen: 68-67.

Grasshoppers zegevierde in de eerste twee wedstrijden, die beide plaatsvonden in Den Helder, met 76-73 en 70-56. Aan de hand van Karin Kuijt (19 punten) leek de ploeg de titel zaterdagavond al vroegtijdig veilig te stellen.

Comeback Den Helder niet genoeg

De Katwijkers domineerden vanaf de eerste minuut en stonden bij rust met 38-31 voor. Den Helder gaf echter niet zomaar op en sloeg mede dankzij 23 punten van Kelsi Lidge vroeg in het vierde kwart zelfs een gat van zeven punten met de thuisploeg.

In de slotminuten was het stuivertje wisselen, maar uiteindelijk trok Grasshoppers aan het langste eind.

Vorig seizoen stonden de twee ploegen ook al in de finale. Toen won Den Helder de serie toen met 3-1 en pakte de club destijds voor de zestiende keer de titel. Dit seizoen wonnen de Suns al de Supercup ten koste van Grasshoppers. In de bekerfinale een maand geleden was Den Helder te sterk voor Topkip Lions uit Landsmeer.

Grasshoppers behaalde de twee eerdere landstitels in 2018 en 2019.