NOS VoetbalAangepast

De Kuip klapt handen stuk voor Slot en op Anfield zingt Klopp hem toe

Arne Slot heeft zijn periode als trainer van Feyenoord afgesloten met een 4-0 overwinning op Excelsior. De trainer gaat komende zomer bij het Engelse Liverpool aan de slag. Hoewel de overgang nog niet officieel is, klonk ook op Anfield al zijn naam, uit onverwachte hoek.

"Ik ben ontzettend dankbaar voor de herinneringen die ik bij deze geweldige club gemaakt heb", begon Slot zijn toespraak na de wedstrijd in De Kuip. "De meeste dank ben ik verschuldigd aan de spelers die altijd alles gegeven hebben voor de club."

Hij sloot zijn toespraak af met het bedanken van het Feyenoord-legioen, waarvan hij vanaf de eerste dag van zijn periode bij de club "enorme steun" voelde.

Hoewel Liverpool zijn komst nog niet heeft aangekondigd, staat niets de presentatie van Slot bij Liverpool meer in de weg. Afgelopen vrijdag bevestigde Slot zelf ook al dat hij de nieuwe trainer van Liverpool wordt.

Klopp zingt: 'Arne Slot, lalaalalala"

Maar alles op zijn tijd. Op Anfield nam Liverpool vandaag na negen seizoenen afscheid van Jürgen Klopp.

Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in de laatste speelronde van de Premier League gaf Klopp een emotionele afscheidsspeech. Bovendien gaf hij Slot alvast een warm welkom.

"Arne Slot, lalaalalala", zong Klopp op de melodie van 'Live is Life' van de Oostenrijkse band Opus. Zijn voorbeeld werd gevolgd door het publiek. "Jullie verwelkomen de nieuwe coach zoals jullie mij hebben verwelkomd. Jullie gaan all-in vanaf de eerste dag. Jullie blijven geloven en blijven het team pushen. Ik ben één van jullie nu."

Klik op onderstaande tweet om Klopp te zien en horen zingen over Slot:

in Rotterdam nam Feyenoord afscheid van Slot. Zo hingen er in De Kuip diverse spandoeken waarop supporters hun waardering lieten blijken voor de coach die de club vorig seizoen kampioen maakte en dit jaar naar winst van de KNVB-beker leidde.

Voor Slot was het de afgelopen week sowieso een aaneenschakeling van omhelzingen, bedankjes, mooie verhalen en zelfs hier en daar een traantje.

'Veel waardering'

"Het waarderingsniveau dat ik hier bereikt heb door de prestaties en, als ik de mensen hier moet geloven, door de mens die ik ben... Als dat ooit nog overtroffen kan worden, ben ik echt enorm bevoorrecht", zei de trainer voor de wedstrijd.

Slot neemt afscheid bij Feyenoord: 'Afgelopen dagen soms al emotioneel'

Met onder anderen Alireza Jahanbakhsh, die een aflopend contract heeft, en Ayase Ueda, die ten koste van de geblesseerde Santiago Gimenez begon, in de basis maakte Feyenoord een matige indruk.

Igor Paixão stichtte met een halve omhaal op de lat het meeste gevaar. Na rust tapte Feyenoord uit een ander vaatje.

Eerste treffer Trauner

Aanvoerder Gernot Trauner kopte de thuisploeg op voorsprong en tekende daarmee op de valreep van zijn derde seizoen voor zijn eerste goal in Rotterdamse dienst.

  • Pro Shots
    Arne Slot met zoon, dochter en de kampioenschaal van vorig seizoen
  • Pro Shots
    Een levensgroot spandoek voor de vertrekkende Feyenoord-trainer Arne Slot

Feyenoord was vervolgens los en Ondrej Lingr (van dichtbij) en Dávid Hancko (schot in de hoek) konden de marge uitbreiden. Excelsior meldde zich amper voor het vijandige doel en mocht blij zijn dat vervolgens alleen Lutsharel Geertruida (uit een strafschop) nog scoorde.

Voor Feyenoords stadgenoot Excelsior waren de druiven zuur, de Kralingers moeten door de te kleine nederlaag van RKC bij PSV (3-1) de nacompetitie in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl