Atalanta verzekert zich van Champions League-ticket na winst op Lecce

Atalanta heeft zich met een 2-0 overwinning bij Lecce verzekerd van een plaats in de top vijf van de Serie A, wat deelname aan de Champions League oplevert. De overwinning was een fijne opsteker, vooral na de recente teleurstelling van de verloren Coppa Italia-finale tegen Juventus (0-1).

De ploeg uit Bergamo staat woensdag tegenover Bayer Leverkusen in de Europa League-finale.

Met Hans Hateboer en invaller Mitchel Bakker nam Atalanta pas na de rust afstand van de nummer dertien. De geschorste Teun Koopmeiners en de geblesseerde Marten De Roon, voor wie deelname aan het EK nog onzeker is, deden niet mee in dit laatste duel voordat ze richting Dublin vertrekken.

Charles De Ketelaere scoorde knap na een rush en vijf minuten later was het Gianluca Scamacca die de grabbelende Wladimiro Falcone versloeg met een kopbal uit een corner.

Atalanta neemt door de overwinning komend seizoen voor de vierde keer deel aan de Champions League. Bij hun debuut in 2019 bereikten ze de kwartfinale.