Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen schiet meermaals van de baan in Imola, Leclerc snelste in trainingen

Het was vandaag niet de dag van Max Verstappen op het Formule 1-circuit in Imola. Bij de eerste trainingen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna was Charles Leclerc tweemaal de snelste, terwijl Verstappen de dag afsloot met de zevende tijd.

In beide trainingen had Verstappen moeite om balans te vinden in zijn auto. De drievoudig wereldkampioen zocht naar grip en uitte zijn onvrede over zijn bolide. Hij schoot zelfs enkele keren van de baan.

In de tweede training reden de meeste rijders een aantal snelle ronden, gevolgd door een lange racesimulatie, waarin coureurs lang doorrijden op dezelfde banden. Leclerc kende een goede dag, net als Oscar Piastri, die tweede werd in de tweede vrije training. Yuki Tsunoda stond opvallend hoog met een derde plek, al zeggen tijden en posities op vrijdagen nog niet alles.

Vervelende momenten

Een aantal coureurs kwam elkaar op vervelende momenten tegen. Op het krappe circuit in Imola werd Verstappen opgehouden door Lewis Hamilton en kwam Leclerc klem te zitten achter Sergio Pérez. Leclerc liet zijn onvrede blijken door Pérez in de volgende bocht af te snijden.

Charles Leclerc in Imola

In de eerste training schoot Verstappen bij pogingen tot een snelle ronde twee keer van de baan. De Nederlander klaagde toen ook al over de balans in zijn auto.

Grind

Ook andere rijders beleefden uitstapjes. Rijders kregen tijdens de training te maken met meer grindbakken dan tijdens de vorige editie. Uitloopzones zijn ingekort en de grindbakken zijn in sommige bochten naar voren gehaald.

Er is dit jaar dus minder ruimte voor foutjes en overtredingen van tracklimits zullen een kleinere rol spelen. Onder meer Hamilton, Daniel Ricciardo en Tsunoda vlogen uit de bocht.

Een motorprobleem van Alexander Albon zorgde voor een rode vlagsituatie.

De race in Italië staat in het teken van de eerste grote golf upgrades. Veel teams hebben nieuw materiaal meegenomen naar het circuit, waar de eerste Europese Formule 1-race van het seizoen gereden wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl