Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen strandt in halve finales op laatste reguliere speelavond Premier League

Michael van Gerwen is donderdag in de Premier League niet verder gekomen dan de halve finales. Op de laatste speelavond van de reguliere competitie verloor de zevenvoudig competitiewinnaar met 3-6 van wereldkampioen Luke Humphries.

Het is de zesde keer op rij dat Van Gerwen verliest van Humphries, die later op de avond de finale verloor van Michael Smith: 6-3.

Van Gerwen bereikte de halve eindstrijd door Rob Cross in een enerverende kwartfinale met 6-4 te verslaan. Van Gerwen kwam daarin terug van een 1-4 achterstand, waarna hij vijf legs op rij pakte.

Play-offs

De uitschakeling heeft geen gevolgen voor Van Gerwen, die zich vorige week al verzekerde van een plek in de play-offs. Naast Van Gerwen wisten ook lijstaanvoerder Luke Littler en Humphries op voorhand al dat ze aan de finale-avond zouden meedoen.

Alleen de laatste, vierde play-offplek moest donderdag in Sheffield nog worden ingevuld. Smith versloeg zijn goede vriend Nathan Aspinall met 6-2 in een direct duel om een ticket voor de beslissende avond, die wordt afgewerkt in de imposante O2-arena in het oosten van Londen.

In de Sheffield Arena speelde Van Gerwen met andere pijlen dan normaal. Hoewel het setje niet veel verschilde van zijn normale pijlen, is de switch opvallend te noemen. De drievoudig wereldkampioen wisselt vrijwel nooit van set.

Hoog gemiddelde met nieuwe pijlen

Met de nieuwe pijlen noteerde Van Gerwen in zijn kwartfinalepartij tegen Cross een hoog gemiddelde, hoewel hij een fraaie comeback nodig had om de halve finales te bereiken.

Michael van Gerwen wint van Rob Cross en schudt hem de hand

In die halve eindstrijd verging het Van Gerwen een stuk moeizamer. Hij moest vroeg in de partij een break verwerken en keek binnen afzienbare tijd, net als in de kwartfinales, tegen een 1-4 achterstand aan.

Geen ommekeer

Een ommekeer zat er deze keer niet in voor Van Gerwen, die een lager gemiddelde noteerde dan de regerend wereldkampioen. Humphries maakte de partij af door met zijn tweede wedstrijdpijl een score van 32 uit te gooien via de dubbel-zestien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl