Kim Huybrechts
NOS Sport

Darter Huybrechts breekt sleutelbeen bij vechtpartij na voetbalwedstrijd

Darter Kim Huybrechts is op opmerkelijke wijze geblesseerd geraakt. De Belg liep een gebroken sleutelbeen op bij een vechtpartij na de bekerfinale in het Belgisch voetbal.

Huybrechts zat donderdag als supporter op de tribune bij de finale tussen Royale Union en Antwerp (1-0). De geboren Antwerpenaar is fan van de club van trainer Mark van Bommel.

Van achteren aangevallen

Op de Facebook-pagina van zijn dartshop wordt omschreven hoe de 38-jarige Huybrechts gewond raakte. Toen hij na de wedstrijd in Brussel door een park liep richting de supportersbus, zou hij van achter zijn aangevallen en meerdere trappen hebben gekregen.

De rechtshandige Huybrechts, de huidige nummer 33 van de wereldranglijst, liep een dubbele breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Hij zal vandaag een operatie ondergaan aan zijn werparm en zal wekenlang niet in actie kunnen komen.

Het eerste grote dartstoernooi op de kalender is de World Cup of Darts, eind juni in Frankfurt. Huybrechts zou daar een duo kunnen vormen met Dimitri Van den Bergh, de hoogst geplaatste Belg op de wereldranglijst.

Ruzie in Belgisch kamp

Al is het nog onduidelijk of de twee Belgen een duo willen vormen. Van den Bergh en Huybrechts kunnen niet goed met elkaar overweg, waardoor Van den Bergh liever met Mike De Decker in de Belgische ploeg wil spelen.

Vorig jaar kreeg Huybrechts nog een boete van de PDC, nadat hij De Decker bedreigd had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl