Fans demonteren zelf de stoelen op de Noordtribune
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Met steeksleutel 17 zelf even losschroeven, maar 3.500 stoelen uit Euroborg waren zo weg

FC Groningen-supporters mochten vandaag (met steeksleutel 17) een stoel van de Noordtribune uit de Euroborg mee naar huis nemen. De tribune van de fanatieke aanhang van de club wordt komende zomer namelijk omgebouwd tot staantribune.

De 3.500 zitjes waren snel weg, schrijft RTV Noord. Iedereen mocht maximaal drie groene stoelen mee naar huis nemen. FC Groningen zegt dat het vanmiddag "een drukte van jewelste" was in het stadion. Mensen moesten de stoeltjes overigens zelf losschroeven.

"Dat is toch leuk om te hebben als je thuis een wedstrijd kijkt?", zegt een van de fans en nieuwe stoeleigenaren tegen de regionale omroep. Een groep studenten neemt gezamenlijk twaalf stoelen mee naar huis. "We gaan een mooie tribune bouwen", aldus een van hen.

Marktplaats

Toch hadden sommigen ook andere plannen met de klapstoelen. Inmiddels worden de eerste groene zitjes al te koop aangeboden op Marktplaats.

Deze FC Groningen-supporter is daar niet blij mee:

De onderste ring van de Noordtribune wordt vanaf het nieuwe seizoen een zogenoemde safe standing. Supporters kunnen de wedstrijd staand volgen achter een ijzeren constructie. Vanaf media 2025 zijn dat soort safe standing-plaatsen verplicht in Nederlandse stadions op plekken waar supporters veelvuldig staan.

Toch wordt de safe standing in de Euroborg ook uitgerust met klapstoelen. Tijdens internationale duels moeten ze worden uitgeklapt.

De werkzaamheden aan de Noordtribune moeten voor de start van het nieuwe seizoen zijn afgerond. De eerste speelronde in de eredivisie is in het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus.

Advertentie via Ster.nl