Arjen Robben met NOS-verslaggever Ragnar Niemeijer
NOS Voetbal

Clubicoon Robben juicht mee in Euroborg: 'Eens een Groninger, altijd een Groninger'

Zenuwen zoals ongeveer de hele stad Groningen? Daar had clubicoon Arjen Robben voor de beslissende wedstrijd tegen Roda JC (2-0) geen last van. "Misschien omdat ik door mijn carrière het nodige gewend ben. Je bent supporter, maar de jongens op het veld moeten het doen."

En dat deden die jongens. De voetbalclub uit het noorden van land promoveerde op de valreep toch nog rechtstreeks en keerde al na één seizoen weer terug op het hoogste niveau.

Robben: "Uiteindelijk was het wel een vrij simpele en duidelijke overwinning. Het was gewoon dik en dik verdiend. De jongens geven alles, ze weten wat dit betekent", zegt de voormalig Groningen-aanvaller, doelend op de inbreng van de jonge in Groningen en omstreken opgegroeide spelers. "Ze zijn fan van de club en die voelen de trots om voor deze club te spelen. Dat zie je op het veld eraan af."

'Wel laten zien'

Volgens Robben, die na afloop de promotieschaal uitreikte, betekent de promotie heel veel voor de club en de stad. "We zijn ontzettend blij. Je kunt altijd wel roepen dat FC Groningen in de eredivisie thuis hoort - en dat hoor je ook - dat moet je alleen wel laten zien", zei hij in Langs de Lijn En Omstreken. "Je moet het zelf bewerkstelligen en dat hebben die gasten vandaag fantastisch gedaan."

Arjen Robben met supporter op de foto

Op de vraag wat zijn bemoeienis met de promotie was, antwoordde Robben: "Helemaal niks. Ik ben fan, supporter. Nee, ik heb geen peptalk gehouden. Daar ben ik niet van. Je moet gewoon normaal blijven doen, geen andere dingen doen dan je in het seizoen doet en dat hebben ze vandaag klasse gedaan."

Levenslang FC Groningen

In december 2000 debuteerde Robben bij Groningen. Na twee jaar vertrok hij naar PSV. Na een lange, glansrijke carrière bij Chelsea, Real Madrid en Bayern München keerde hij in 2020 terug. Door blessureleed kwam hij niet verder dan zes competitieduels.

Zijn zoons Kai en Luka spelen sinds vorig jaar zomer in de jeugdopleiding van FC Groningen. Robben zelf liep dit seizoen een trainingsstage bij zijn oude club.

Hij was niet de enige voormalig Groningen-speler die op de cruciale wedstrijd in de Euroborg was afgekomen. Ook oud-spelers als Erik Nevland en Hennie Meijer zaten op de tribune, Dat verbaasde Robben niet: "Eens een Groninger, altijd een Groninger. Dat is vrij logisch, maar dat heb je bij alle clubs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl