NOS Voetbal

Vedette Jansen zwaait af met titel: 'Kwam binnen als meisje, weg als volwassen vrouw'

Twente-vedette Jansen neemt afscheid met titel: 'Wisten dat het goed zou komen'

Het was een mooi gezicht, enkele minuten nadat FC Twente de negende titel in de clubhistorie had veroverd. Tijdens het interview na afloop werd de aanvoerder en nestor van de groep weggetrokken, op de schouders gehesen en in de lucht gegooid door haar ploeggenoten.

Renate Jansen genoot zichtbaar. "Dat zegt wel hoe hecht we met elkaar zijn en hoe hard we met z'n allen iedere dag ervoor strijden."

Voor de 33-jarige Jansen was het een bijzonder duel. De zege op Telstar betekende niet alleen haar vijfde titel met Twente, het was ook de laatste keer dat ze in een competitiewedstrijd te zien was in een Twente-shirt. Na dit seizoen, dat eind mei nog wordt afgesloten met de Eredivisie Cup, neemt Jansen afscheid in Enschede.

Onwerkelijk

"Het is nu nog onwerkelijk", was Jansens reactie op de vraag welke gevoelens er bij haar op kwamen nu het einde bij Twente nadert. "Het laatste fluitsignaal heeft pas net geklonken, maar het zal de komende dagen nog wel gaan indalen."

Na negen jaar is het tijd voor wat anders, maar waar die toekomst vorm moet krijgen is voor Jansen nog een raadsel zo zegt ze zelf. "Dat weet ik nog niet. Ik wilde mij eerst focussen op dit en nu ga ik er eens rustig en goed over nadenken."

Voetbalsters FC Twente landskampioen na zege op Telstar

Jansen begon haar loopbaan bij ADO Den Haag en maakte na zeven seizoenen de overstap naar Twente. Sinds 2015 gedijt ze perfect bij de Tukkers en won ze er meerdere prijzen.

Gevraagd naar hoe zij de periode in Enschede heeft beleefd zegt ze: "Wat het mij het meest heeft gebracht is dat ik als jong meisje binnenkwam en als volwassen vrouw wegga."

Matchwinner Ravensbergen: 'Droom die uitkomt'

Jaimy Ravensbergen was de andere speler die meer dan gemiddelde aandacht kreeg na de kampioenswedstrijd. De 23-jarige aanvalster mocht starten tegen Telstar en dat was voor haar een bijzondere mijlpaal. Ze maakte namelijk tien dagen geleden pas haar debuut voor Twente.

Jaimy Ravensbergen

Vorig seizoen, toen ze al had getekend bij FC Twente, raakte de toenmalige speler van ADO Den Haag zwaar geblesseerd. Na een maandenlange revalidatie mocht ze onlangs dus debuteren en tegen Telstar mocht ze zelfs in de basis beginnen.

Ze kroonde zich meteen tot matchwinner door beide doelpunten te verzorgen.

"Dat is onwerkelijk, ik ben hartstikke blij", lachte ze na afloop. "Dit is een droom die uitkomt. Ik ben heel blij om hier in de Grolsch Veste te kunnen spelen. Het was mijn droom en als ik er dan twee inschiet is dat alleen maar mooi."

Bekijk hieronder de reactie van Ravensbergen.

Matchwinner Ravensbergen bezorgt Twente titel met twee goals: 'Droom die uitkomt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl