Diego Maradona met de Ballon d'Or
NOS Voetbal

Gouden Bal van Maradona, die jaren vermist was, onder de hamer in Parijs

De Gouden Bal die Diego Maradona na het WK van 1986 ontving, wordt binnenkort geveild in Parijs. Dat heeft het Franse veilinghuis Aguttes dinsdag aangekondigd.

Maradona kreeg de trofee nadat hij was uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Als aanvoerder gidste hij Argentinië in Mexico naar de wereldtitel. De ploeg won de finale met 3-2 van West-Duitsland.

Tientallen jaren vermist

De Gouden Bal was tientallen jaren vermist en werd in 2016 teruggevonden op een veiling in Parijs. Vanwege "het unieke karakter" van de trofee verwacht het veilinghuis dat de Gouden Bal enkele miljoenen euro's gaat opbrengen.

Diego Maradona met de wereldbeker in 1986

Beroemd is het doelpunt dat Maradona in de gewonnen kwartfinale tegen Engeland (2-1) maakte. De kleine middenvelder scoorde beide doelpunten en werkte de openingstreffer met zijn hand langs de Engelse keeper.

Controversiële goal

De controversiële goal staat bekend als 'De hand van God'. Zijn tweede goal, gescoord na een dribbel die hij op eigen helft had ingezet, werd later uitgeroepen tot doelpunt van de eeuw. In 2022 werd het shirt waarmee Maradona het doelpunt zou hebben gemaakt, voor 8,4 miljoen euro geveild.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl