Robin de Kruijf wint haar tweede Champions League met het Italiaanse Conigliano
NOS Sport

Jarige volleybalster De Kruijf wint opnieuw Champions League met Conegliano

Volleybalster Robin de Kruijf heeft met Carraro Imoco Conegliano de Champions League gewonnen. In een volledig Italiaanse finale was haar team in het Turkse Antalya te sterk voor Allianz Vero Volley uit Milaan: 3-2 (25-14, 23-25, 25-19, 19-25, 15-9).

Het is voor De Kruijf - die vandaag 33 is geworden - de tweede keer in haar carrière dat ze de Champions League wint; in 2021 veroverde ze de titel ook al met Conegliano.

In de finale stond De Kruijf tegenover een andere Nederlandse topvolleybalster: Nika Daalderop. Vorig jaar won Daalderop (25) met haar Turkse club VakifBank een volledig Turkse finale in Italië.

Topfavoriet

Conegliano was vooraf de topfavoriet in deze finale. De ploeg van De Kruijf won dit seizoen de landstitel, de beker en de Supercup na een oppermachtig seizoen, waarin ze slechts 2 van de 49 wedstrijden verloren.

Toch bleef het in deze finale lang spannend. Beide teams wonnen om en om een set, zodat het op de vijfde en beslissende set aankwam.

Middenaanvalster De Kruijf, die in 2021 haar interlandcarrière op een lager pitje te zetten en later beëindigde, speelt sinds 2016 bij Conegliano, de club uit het stadje boven Venetië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl