NOS Sport

Pinoké kan play-offs vergeten na nederlaag tegen Kampong, monsterzege Rotterdam

Hockeyers Pinoké kunnen play-offs vergeten na verlies tegen Kampong

De hockeyers van Kampong hebben zich geplaatst voor de play-offs om de landstitel. De ploeg uit Utrecht is verzekerd van een plek bij de bovenste drie na een 5-3 zege op bezoek bij Pinoké, dat door een monsterzege van Rotterdam achter het net vist.

De mannen van Rotterdam wonnen met liefst 12-0 van het laaggeklasseerde HGC, mede door vier treffers van aanvoerder Jeroen Hertzberger.

Daardoor heeft Pinoké met één wedstrijd te spelen een achterstand van drie punten op Rotterdam, dat meer zeges heeft. In geval van een gelijk puntenaantal, het maximaal haalbare voor de Amsterdammers, is het aantal overwinningen doorslaggevend. Kortom: het doek is gevallen voor de regerend landskampioen én Europees kampioen.

Stand in Hoofdklasse mannen

Team Gespeeld Punten
1 Bloemendaal 21 51
2 Oranje Rood 21 48
3 Kampong 21 47
4 Rotterdam 21 43
5 Pinoké 21 40
6 Den Bosch 21 25
7 Klein Zwitserland 21 25
8 Amsterdam 21 21
9 HDM 21 18
10 HGC 21 15
11 Laren 21 12
12 Schaerweijde 21 12

De topper tussen Pinoké en Kampong was een herhaling van de finale van de Euro Hockey League van vorige maand. Die wedstrijd werd gewonnen door de Amsterdammers, maar het cruciale duel in de Hoofdklasse ging verloren voor 'de Steekneuzen.'

Omdraaien

Pinoké kwam op voorsprong door de Belgische strafcornerspecialist Alexander Hendrickx, maar moest daarna het hoofd buigen tegen een sterk Kampong. De Utrechters hadden slechts drie minuten nodig om de wedstrijd volledig om te draaien en een 1-2 voorsprong te pakken in het Amsterdamse bos.

Even leek het nog spannend te worden, toen Pinoké gelijkmaakte uit opnieuw een strafcorner van Hendrickx en Kampong twee groene kaarten kreeg. De spanning was echter gauw weer verdwenen. Er stond na 70 minuten een terechte 3-5 overwinning voor Kampong op het bord.

Pinoké-speler Hendrickx baalt: 'Verliezen op belangrijke momenten'

Elders in de Randstad had Rotterdam geen kind aan HGC uit Wassenaar. Al binnen een kwartier stond het op een 3-0 voorsprong, waarna de voet niet van het gaspedaal werd gehaald. Uiteindelijk werd het liefst 12-0.

Met vier treffers was de 38-jarige Jeroen Hertzberger, topscorer aller tijden in de Hoofdklasse, weer eens van groot belang. Hij staat nu op 21 treffers in het huidige seizoen en wordt daarin alleen afgetroefd door Kampong-speler Jip Janssen, die 24 goals maakte.

Degradatiestrijd

Onderin de Hoofdklasse deed Laren goede zaken door te winnen van Den Bosch (2-1). Daarmee kwam het op gelijke hoogte met Schaerweijde; beide clubs staan op een gedeelde laatste plaats, al is het doelsaldo van Laren beter.

De club die als laatste eindigt, degradeert direct. De nummers tien en elf spelen nacompetitie. Op dit moment zou Schaerweijde uit Zeist dus direct afdalen naar de Promotieklasse.

Uitslagen Tulp Hoofdklasse mannen

Amsterdam - HDM 5-2
Klein Zwitserland - Schaerweijde 2-1
Laren - Den Bosch 3-1
Oranje-Rood - Bloemendaal 2-2
Pinoké - Kampong 3-5
Rotterdam - HGC 12-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl