Kampong viert feest na bereiken play-offs
NOS Sport

Feest bij hockeyers Kampong na bereiken play-offs, Amsterdam en Den Bosch spelen gelijk

Feest voor de hockeysters van Kampong. Dankzij de 3-1 winst op Pinoké hebben zij het vierde en laatste play-offticket veiliggesteld. Den Bosch, SCHC en titelhouder Amsterdam waren al zeker van de strijd om het landskampioenschap.

Koploper Den Bosch speelde zaterdagmiddag op bezoek bij Amsterdam, de nummer twee, gelijk (1-1).

Er stond veel op het spel voor Kampong en Pinoké. Kampong moest in het Amsterdamse Bos winnen om de play-offs te halen, hun eerste sinds 2010. Pinoké kon nog kans maken op het ticket door vandaag van de ploeg uit Utrecht te winnen.

Strafcornergoals

De eerste strafcorner voor Kampong was direct raak dankzij een schot van Luna Fokke. Pinoké, dat niet veel later een strafcorner mee kreeg, had minder geluk: de sleeppush van Imke Verstraeten belandde op de paal.

De Utrechters bleken trefzeker, want ook uit de tweede strafcorner wist Fokke opnieuw te scoren.

Maar de strijd was nog niet gestreden. Ook Pinoké scoorde uit een strafcorner; Anouk Stam tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Kampong wederom opnieuw op voorsprong kwam uit een strafcornergoal van Noor van den Nieuwenhof.

Michelle Fillet scoort direct na het eerste fluitsignaal voor Amsterdam

Met het laatste sprankje hoop bracht Pinoké een kleine tien minuten voor tijd een extra veldspeelster in. Maar tot een goal leidde dat niet. Vreugde bij Kampong, verdriet bij Pinoké die opnieuw op een vijfde plaats eindigen.

Snelle goal Amsterdam

Iets verderop in het Amsterdamse Bos, in het Wagener stadion, stonden Amsterdam en Den Bosch tegenover elkaar. Amsterdam opende al in de eerste minuut de score, toen een snelle aanval van de Amsterdammers de 1-0 opleverde. Na een backhandslag van aanvoerder Maria Verschoor op de kop cirkel belandde de bal uiteindelijk bij Michelle Fillet die de bal zo kon intikken.

Den Bosch, wakker geschud, ging in de tegenaanval. Een harde backhandslag van Teuntje de Wit ging naast, maar leverde wel een strafcorner op. Frederique Matla vond een gaatje tussen keepster Anne Veenendaal en de lijnstop: 1-1. Het was haar 23ste treffer van het seizoen.

Voor rust had Fillet de 2-1 op haar stick voor de Amsterdammers, maar haar snoeiharde schot belandde op de paal.

In de tweede helft vielen er veel strafcorners, vooral voor Den Bosch, die er van de acht geen een wist te benutten.

Uitslage Tulp Hoofdklasse Dames

Tilburg - Bloemendaal 3-3
Amsterdam - Den Bosch 1-1
Oranje-Rood - Hurley 4-2
Rotterdam - HGC 3-2
Pinoké - Kampong 1-3
SCHC - HDM 6-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl