Maartje Paumen
NOS Sport

Oranje-topscorer Paumen maakt seizoen af als hoofdcoach hockeysters Tilburg

Oud-international Maartje Paumen is de nieuwe hoofdcoach van de Tilburgse hockeysters. De voormalig assistent-coach neemt de taken over van Ageeth Boomgaardt, die per direct vertrekt bij de degradatiekandidaat.

Paumen moet Tilburg zien te behoeden voor degradatie uit de Tulp Hoofdklasse Dames. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Tilburg tiende, wat een plek in de play-outs betekent.

Afgelopen december liet Paumen nog weten aan het einde van het seizoen te stoppen als assistent-coach van Tilburg. Ze zei toen dat het tijd was voor een nieuwe stap.

Ireen van den Assem gaat Paumen in het slot van het hoofdklasseseizoen assisteren.

Grote waarde

Paumen was bij Oranje jarenlang een spelbepaler, zeker onder bondscoach Max Caldas. Haar strafcorner was van de buitencategorie en leidde haar naar twee olympische titels (2008 en 2012), twee wereldtitels en elf landskampioenschappen met Den Bosch. Paumen speelde 235 interlands voor de nationale vrouwenploeg, waarvoor ze 195 doelpunten maakte. Daarmee is ze topscorer aller tijden.

Paumen begon haar trainersloopbaan in 2018 in de promotieklasse bij MOP in Vught. Daarna ging ze aan de slag bij Tilburg, als assistent-coach en is bezig aan haar vierde seizoen bij de hoofdklasser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl