NOS Wielrennen

Vos boekt haar tweede etappezege in Vuelta, die morgen beslist wordt

Vos boekt haar tweede etappezege in Vuelta, Vollering behoudt rode trui

Marianne Vos heeft haar tweede etappezege in de Vuelta geboekt. In het klassement veranderde weinig, Demi Vollering, die vierde werd, behoudt de rode trui. Riejanne Markus werd zevende en Pauliena Rooijakkers werd negende.

Eerder deze Vuelta won de 36-jarige Vos de derde etappe. De renster van Visma - Lease a Bike rijdt in de groene trui voor de beste sprinter.

De Ronde van Spanje wordt morgen beslist. Dan wacht de koninginnenrit van 89 kilometer met twee cols van de eerste categorie.

"Beetje stressvol, lastig te controleren'

Er werd vandaag een wat saaie etappe verwacht, want de rit van 139 kilometer van San Esteban naar Sigüenza was een vlakke. Maar de wind blies leven in de koers.

Vos na tweede ritzege: 'Beetje stressvol, lastig te controleren'

Op een kilometer of 25 voor de streep ontstonden waaiers en werd het peloton in twee delen gesplitst. Yara Kastelijn was de bekendste renster die niet bij de voorste groep kon aanhaken.

"We wilden echt voor de de ritzege gaan en controle houden", zei Vos. "Toen de waaiers begon, was het lastig te controleren en was het een beetje stressvol, maar in de laatste kilometer probeerden we in de beste positie te zitten en ervoor te gaan."

De wind leek een buitenkansje voor aanvallers, maar alle ontsnappingspogingen werden geneutraliseerd. Een groep van zo'n dertig rensters streed op de korte maar steile slotklim om de zege. Vos ging vroeg aan en was veruit de snelste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl