De broers Ingebrigtsen
NOS Sport

Atletiektrainer en vader Ingebrigtsen-broers aangeklaagd voor mishandeling

Atletiektrainer Gjert Ingebrigtsen wordt door de Noorse politie aangeklaagd voor mishandeling van een van zijn zeven kinderen.

Het zou niet gaan om zijn zoon Jakob Ingebrigtsen, de olympisch kampioen op de 1.500 meter en tweevoudig wereldkampioen op de 5.000 meter. De politie wilde niet zeggen om welk kind het wel gaat.

Jakob en zijn hardlopende broers Henrik en Filip Ingebrigtsen traden in oktober naar buiten met een opiniestuk in de Noorse krant Verdens Gang. Daarin beschuldigden ze hun vader van gewelddadig gedrag in hun jeugd.

Gjert Ingebrigtsen

"We zijn opgegroeid met een vader die zeer agressief en controlerend was. Hij gebruikte fysiek geweld en bedreigde ons. We voelen nog steeds ongemak en angst, die we al vanaf onze kindertijd met ons meedragen", schreven de drie atleten.

Eén aanklacht blijft overeind

De politie opende naar aanleiding van het artikel een onderzoek naar de aantijgingen en houdt één aanklacht van mishandeling overeind. Voor de mishandeling of misbruik van zijn zes andere kinderen vond de politie te weinig bewijs.

De vader ontkent nog steeds alle beschuldigingen. De broers stopten in de zomer van 2022 de samenwerking met hun vader én coach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl