Collin Veijer
NOS SportAangepast

Moto3-coureur Veijer snelt in Spanje naar tweede GP-zege

Moto3-coureur Collin Veijer heeft voor de tweede keer een Grand Prix gewonnen. Op het circuit van Jerez in Spanje reed hij vrijwel de hele race op kop en hield hij in de slotronde David Muñoz knap achter zich.

De Nederlander was zeer tevreden met zijn winst. "Het gevoel was het hele weekend al goed en ik had de snelheid om voorin mee te kunnen doen. Nou, dat is wel gebleken", zo zei Veijer in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn.

Zes rijders, onder wie Veijer, vormden al snel een kopgroep. Daarin ontbraken de van pole vertrokken David Alonso, die in de eerste ronde ten val was gekomen, en Daniel Holgado, de leider in de WK-stand, die na de kwalificatie werd bestraft en vanaf de achttiende plek moest starten.

Het zestal werd een kwartet en in de laatste ronde zat alleen Muñoz nog op Veijers achterwiel. De Spanjaard drong fel aan, maar Veijer, die vorig jaar de GP van Maleisië won, gaf geen krimp.

"Dit geeft wel vertrouwen. Maar het zegt niks over de rest van het seizoen. Elk raceweekend begint weer opnieuw, maar uiteraard doet dit wel iets met het vertrouwen. Ik ga proberen er nog meer te winnen."

Bo Bendsneyder brak bij een val in de Moto2 een sleutelbeen. Dezelfde blessure liep hij ook in 2022 en 2023 al op.

Bagnaia sterkste in MotoGP

Francesco Bagnaia behaalde in Jerez in de MotoGP zijn tweede zege van het seizoen. De Italiaan bleef Marc Márquez en Marco Bezzecchi voor.

Zesvoudig MotoGP-kampioen Márquez, voor het eerst op pole voor Ducati, was prima weg. Al in de tweede ronde stoven Jorge Martín en Bagnaia hem echter voorbij en even later bleek ook Bezzecchi te snel.

Martín en Bagnaia namen afstand, maar in ronde elf ging klassementsleider Martín onderuit. Márquez ging Bezzecchi in ronde veertien voorbij en reed het gat naar Bagnaia dicht.

In de laatste vijf ronden nam hij in een fel gevecht tot twee keer toe de koppositie over, maar beide keren sloeg Bagnaia direct weer terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl