NOS SportAangepast

Moto3-coureur Veijer valt uit in GP Amerika, kolderiek moment Ortolá en Nepa

Collin Veijer is in de Moto 3 bij de GP Americas in Austin uitgevallen. Met nog vier rondes te gaan vloog de Nederlander hard van zijn motor. Hij kon zijn weg nog vervolgen, maar reed een ronde later alsnog de pits in.

Hierdoor zakt Veijer in het algemeen klassement van de vierde naar de zesde plaats. De race werd gewonnen door David Alonso, de nummer twee in het algemeen klassement. De nummer één Daniel Holgado werd in Amerika tweede.

Bijzonder tafereel

De valpartij van Veijer was niet de enige van de race die chaotisch en met een bijzonder tafereel begon. Al in de eerste ronde ging Iván Ortolá, na vandaag de nummer vier van het WK-klassement, samen met Stefano Nepa onderuit.

Ortolá stond vervolgens op, trok een sprint en wilde ervandoor gaan op de motor van Nepa.

Hier stak Nepa een stokje voor. Hij sprintte achter Ortolá aan en verwees hem terug naar zijn eigen motor. Het leek te gaan om een vergissing, want Ortola reed vorig jaar nog voor de ploeg van Nepa.

Nepa eindigde uiteindelijk als achttiende. Ortolá haalde de eindstreep niet.

Na het incident aan het begin van de race reed Alonso snel weg bij de rest en voerde Veijer lange tijd een achtervolgende groep van vijf coureurs aan, totdat hij ten val kwam.

Viñales wint in MotoGP

In de MotoGP, de koningsklasse, was Maverick Viñales de sterkste. De Spanjaard zegevierde op een Aprilia en is nu de eerste coureur sinds de invoering van de MotoGP (2002) die op drie verschillende merken een GP wint. Eerder zegevierde hij op een Suzuki en een Yamaha.

Marc Márquez mocht in zijn 250ste GP even ruiken aan zijn eerste zege in tweeënhalf jaar. De achtvoudig wereldkampioen, die al zeven keer de beste was in Austin, ging met nog tien rondes te gaan aan kop, maar gleed uit het niets onderuit.

Viñales startte op pole, zakte na een rommelige start naar plaats negen, maar boekte na een knappe inhaalrace alsnog zijn eerste zege in ruim drie jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl