Xavi blijft alsnog bij FC Barcelona
NOS Voetbal

Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft

In januari besloot Xavi Hernández nog dat hij na dit seizoen geen trainer meer zou zijn bij FC Barcelona, maar inmiddels denkt het clubicoon daar totaal anders over. Hij is ook volgend seizoen de trainer bij de Catalaanse club, dat stellen de persbureaus AFP en Reuters.

Xavi, die sinds het ontslag van Ronald Koeman in 2021 de trainer van Barcelona is, zei na een 5-3 nederlaag tegen Villarreal in januari dat hij na het seizoen zou stoppen bij de Spaanse topclub. "Ik wil geen probleem worden voor de club. Ik denk dat de huidige situatie een koerswijziging verdient."

Barcelona hoopte hem te kunnen behouden als trainer en na een gesprek met voorzitter Joan Laporta en technisch directeur Deco zou Xavi van gedachten veranderd zijn. Nu wil de trainer zijn contract, dat tot de zomer van 2025 loopt, uitdienen.

Geen prijzen

Barcelona maakt dit seizoen geen bijna kans meer op prijzen. De Catalanen strandden vorige week tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League.

In de Copa del Rey werd de ploeg in de halve finale uitgeschakeld door Athletic Club de Bilbao en in de competitie staat de club op de tweede plaats, met een achterstand van elf punten op Real Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl