Arne Slot met de KNVB-beker
NOS Voetbal

Raakt Feyenoord succestrainer Slot kwijt? 'Liverpool geïnteresseerd in Nederlander'

De Engelse topclub Liverpool heeft belangstelling voor Feyenoord-trainer Arne Slot, zo melden diverse Engelse media. De overstap zou binnen enkele weken al moeten plaatsvinden, als het huidige seizoen is afgelopen.

Liverpool ziet Slot als een "frontrunner voor de functie", schrijft The Guardian. "Slots prestaties met een relatief bescheiden budget en een agressieve speelstijl hebben wijdverbreide interesse gewekt", stelt de kwaliteitskrant.

Momenteel is de Duitser Jürgen Klopp nog trainer van Liverpool. Hij won met de club alle mogelijke prijzen, waaronder de Engelse landstitel, de Champions League en het wereldkampioenschap voor clubs. In januari maakte hij echter bekend dat dit zijn laatste seizoen als Liverpool-trainer is.

Lang leek Xabi Alonso de voornaamste kandidaat voor Liverpool, maar de Spanjaard heeft inmiddels bijgetekend bij Bayer Leverkusen. Roberto De Zerbi, trainer van Brighton & Hove Albion, zou ook in de belangstelling van Liverpool staan.

Doorlopend contract

Slot verlengde een jaar geleden nog zijn contract bij Feyenoord, ondanks dat er flink aan hem werd getrokken door onder meer Tottenham Hotspur. In dat nieuwe contract, dat loopt tot 2026, staat geen ontsnappingsclausule voor komende zomer. Feyenoord kan dus vragen wat het wil voor de succestrainer. "Als er een mooie club komt, ga ik praten", zei Slot vorige week nog.

Ook algemeen directeur Dennis te Kloese snapt dat Slot goed in de markt ligt na zijn knappe prestaties met Feyenoord. "Hij heeft zich ook goed ontwikkeld en Feyenoord echt een gezicht gegeven", zei hij maandag tijdens de huldiging voor winst van de KNVB-beker. "Maar we hebben onlangs zijn contract verlengd en laten hem natuurlijk niet zomaar gaan."

Slot leidde Feyenoord onder meer naar de landstitel in 2023 en de bekerwinst in 2024. Daarnaast bereikte hij in zijn eerste seizoen met de Rotterdammers de finale van de Conference League, die in mei 2022 met 1-0 verloren werd van AS Roma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl