Max Kanter (archieffoto)
NOS Wielrennen

Kanter wint in Turkije en boekt eerste profzege ooit, Jakobsen sprint niet mee

De Duitser Max Kanter heeft de tweede etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. Het was de eerste profzege voor de Astana-renner. Fabio Jakobsen, gisteren nog winnaar, zat niet in de eerste groep en is zijn leiderstrui dus kwijt.

Na een rit van bijna 191 kilometer naar de kustplaats Kaş werd het sprinten met een uitgedund peloton. Op een twaalf kilometer lange klim op zo'n zestig kilometer van de finish werd het tempo in het peloton flink opgevoerd om de pure sprinters te lossen. Alleen Sam Welsford overleefde, maar zakte uiteindelijk door het ijs in de sprint.

Kanter was de snelste, voor zijn landgenoot Henri Uhlig en Tobias Lund Andresen. Danny van Poppel, ploeggenoot van Welsford, spurtte nog naar de achtste plaats. Uhlig, die rijdt voor Alpecin-Deceuninck, is de nieuwe leider in het klassement.

Dinsdag is de derde rit over 147 kilometer van Fethiye naar de populaire badplaats Marmaris. Onderweg zijn er twee niet al te moeilijk beklimmingen en dus is een sprint opnieuw een goede mogelijkheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl