Aurélien Paret-Peintre wint de slotrit in de Ronde van de Alpen
NOS Wielrennen

Aurélien Paret-Peintre troeft broer af, López pakt eindzege in Alpen-ronde

De slotrit van de Ronde van de Alpen, met start en finish in Levico Terme, is gewonnen door Aurélien Paret-Peintre. De Franse renner van Decathlon-AG2R kwam na 118,6 kilometer als eerste over de streep in de vijfde etappe.

De eindzege kwam terecht bij de Spanjaard Juan Pedro López van Lidl-Trek, die al als klassementsleider aan de laatste klus van de vijfdaagse koers was begonnen en eerder deze week zijn eerste ritoverwinning als prof boekte.

Poels vooruit

Tijdens de relatief korte etappe stond de Palù del Fersina twee keer op het programma. Bij de tweede passage van de 12,5 kilometer lange klim met een gemiddelde stijging van 6,2%, probeerde Antonio Tiberi van Bahrain Victorious weg te komen. De nummer drie van het klassement werd echter weer ingerekend.

Wouter Poels rijdt voor het peloton uit

Op dat moment nam zijn ploeggenoot Wout Poels, vierde in de algemene rangschikking op 48 seconden van López, de benen. Eveneens met kortstondig succes: hij rondde weliswaar als eerste de top, maar de marge van 16 seconden met nog 26 kilometer voor de wielen was te mager om uit de greep van de groep met favorieten te blijven.

Broers op het podium

Met de Colle di Tenna volgde nog een klimmetje en op de steilste stroken viel Romain Bardet aan. Tiberi, López en Ben O'Connor, tweede in het klassement op 38 tellen, gingen met de Fransman mee. Maar ook dit kwartet werd achterhaald.

In de sprint om de dagzege mocht Poels zich tot de kanshebbers rekenen. Hij ging ook als eerste aan, maar ruimschoots te vroeg. De 36-jarige Limburger werd door vier man gepasseerd, van wie Aurélien Paret-Peintre de winst pakte. Zijn broer Valentin Paret-Peintre werd derde achter de Italiaan Tiberi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl